Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

A Nimfea Természetvédelmi Egyesület Fekete István Oktatóközpontja bekerült a vizes élőhelyekkel kapcsolatos szemléletformálást végző oktatóközpontok nemzetközi hálózatába, a Wetland Link International tagjai sorába. Ez a hálózat a Ramsari egyezmény kiemelt partnere; a hálózat tagjaként kiemelt feladatunk a kommunikáció, a környezeti nevelés és a szemléletformálás.

   A Wetland Link International (WLI) hálózat tagja azok a szervezetek, amelyek különböző oktatási tevékenységük révén lehetővé teszik az emberek és a vizes élőhelyek közötti kapcsolat kialakulását és elmélyülését, elsősorban azzal a céllal, hogy elősegítsék ezen különleges természeti értékek hosszú távú megőrzését és fennmaradását. A hálózatban résztvevő szervezetek különleges hangsúlyt fektetnek új és innovatív módszerek kidolgozására, hogy a természet és a látogatók találkozása során a természeti környezetre gyakorolt negatív hatásokat minimalizálják, ugyanakkor a kommunikációs és szemléletformálási célkitűzéseket minél nagyobb hatásfokkal érjék el.
A Wetland Link International kiemelt partnere a Ramsari egyezménynek, illetve az egyezmény CEPA programjának (CEPA: Communication, Education and Public Awareness – kommunikáció, nevelés és tudatformálás). Az egyezmény határozatban fogadta el, hogy az oktatóközpontok kulcsfontosságú szerepet játszanak a vizes élőhelyek népszerűsítésében, a természeti értékek megőrzésére és bölcs használatára vonatkozó alapelvek széles körben való megismertetésében. Az egyezmény honlapján pontos leírás található, hogy ezen a munkaterületen mi a WLI hálózat, a részes felek, valamint az egyezmény titkárságának pontos feladata: http://www.ramsar.org/key_res_viii_31_e.htm


Ramsari egyezmény
„Egyezmény a nemzetközi jelentőségű vizes területekről, különösen mint a vízimadarak tartózkodási helyéről”

A vizes területek védelméről szóló, ún. Ramsari egyezményt 1971. február 2-án, az iráni Ramsarban írták alá. Az egyezmény 1975-ben lépett hatályba, és 2006 augusztusáig 152 állam csatlakozott hozzá.

További információ magyarul: www.ramsar.hu
A Ramsari egyezmény honlapja angolul: www.ramsar.org

A Wetland Link International honlapja:
www.wli.org.uk

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -