Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Biharugrai közösségfejlesztő napok

A Herman Ottó Természetvédő Kör a Nimfea Természetvédelmi Egyesület segedelmével és az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium anyagi támogatásával valósította meg a biharugrai közösségfejlesztő napokat.

A programon 22 fő vett részt, főként az egyesület tagjai és önkéntesei, illetve az egyesület elnöksége és családtagjai, Budapestről, Szarvasról, Püspökladányból, Békéscsabáról, Túrkevéről, Kisújszállásról és Mezőtúrról. Így a 4 gyermek, és a 18 felnőtt beszélgetett a tagságról, az önkéntességről, és a környezetvédelem aktuális problémáiról. A program során több környezetvédelmi témájú filmet néztek meg a résztvevők, melyek a rossz társadalmi szokások, a fegyvertartás és az egészségtelen étkezés problémáját vetítették ki. A film után moderált beszélgetés kezdődött a filmekről. A tagság véleménye bár különböző volt, a vita meglehetősen visszafogottra sikerült.
A tagság kérdéséről is szó esett a program során. Az önkéntesek és tagok beszélgetés során elmondták, mit várnak el egy egyesülettől, milyen szempontrendszernek kell megfelelni, hogy taggá akarjon valaki válni. Az egyesületi munkatársak is véleményt formáltak a jó önkéntesről és tagról. A véleményeket a Nimfea Természetvédelmi Egyesület munkatársai a Tagság és Önkéntesség szóróanyaghoz használt fel.
Természetesen a szórakozás sem hiányozhatott a programból, így 4 napot a Padis - fennsíkon töltöttek a program résztvevői, ahová közös busszal indultak útnak. A Padis - fennsíkon a természeti és kultúrtörténeti értékek megismerésével telt az idő, mialatt a közös főzések és esti beszélgetések a csapatépítést erősítették.
A közösségfejlesztés igen hasznosra sikeredett, néhány önkéntes a következő pályázatokhoz felajánlotta segítségét, illetve a lebonyolításban is hathatós segítséget szeretne nyújtani. A csapat összekovácsolódott, igazi bajtársiasság alakult ki a Pádis-fennsíkon töltött befejező napok alatt.

 
 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -