Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Augusztusi Természetkutató tábor

    Augusztus 12-18 között szervezete meg a Herman Ottó Természetvédő Kör a Nimfea Természetvédelmi Egyesület segítségével a Herman Ottó Természetkutató Tábort. A táborba Kuncsorbáról, Mezőtúrról, Kisújszállásról és Törökszentmiklósról, valamint Miskolcról, Tiszafüredről, Kunhegyesről, Érdről, Szolnokról és Dunakesziből is érkeztek táborlakók. A 25 táborlakó hamar egy csapattá kovácsolódott össze.

    A sátorban megalvó táborozók az első estét kisebb viharban vészelték át, de a következő napok kellemes – derűs hangulata elfeledtette az éjszakai zivatart. A programok között volt túrázás a közeli strucc-farmra, a Hortobágy-Berettyó partjára, és a pusztákra, íjászkodás, lovaglás és különböző kézműves mesterségeket is elsajátítottak a táborozók. Batikolás közben a csapatok elkészítették a csapatzászlajukat és kendőiket, amely mellett mindenki agyagból készült mesterművekkel lephette meg az otthoniakat.
A gyerekek legnagyobb örömére egy csillagos este éjszakai túrát is beiktattak a táborvezetők, szalmabála-ugrálással. A tábor végét esti szalonnasütéssel és a tábori képek vetítésével tették felejthetetlenné táborvezetők.

Képes összefoglaló:

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -