Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

A Tisza-tó páratlan természeti értékei

Azonos címmel jelentette meg a Nimfea Természetvédelmi Egyesület kiadványát, amelyet a Regionális Fejlesztési Egyesülettel és a Tisza Klubbal közösen bonyolított PHARE ACCESS 2003 program keretében, az Európai Unió támogatott.

Az emberi tevékenységek következtében pusztuló természeti környezetünkben egyre nagyobb értéket képviselnek a megmaradt, érintetlen, illetve kevésbé háborított élőhelyek, területek. Azonban számos élőhely megőrzése, fenntartása igényli a körültekintően megtervezett és kivitelezett kezelési munkákat, hogy jellegüket hosszú időn keresztül fenn tudjuk tartani, meg tudjuk őrizni. Számos értékes élőhely keletkezik az ember építő munkája nyomán is, illetve a növényzet és a fauna alkalmas élettérre talál a mesterségesen kialakított területeken, például halastavakon, csatornapartokon, vagy éppen az árvízvédelmi töltések építése során keletkezett kubikgödrökben.
Ezen élőhelyek nővény és állattársulásait mutatja be a színes kiadvány, kiegészülve a Tisza-tó általános bemutatásával, természetvédelmi vonatkozásaival, illetve tisza-tavi túraútvonalakkal.

A könyv megvásárolható a zsuzsa@nimfea.hu e-mail címen, illetve a „Kiadványaink” menüpont alatt „Megrendelés” címszónál, illetve 56/554-478-as telefonszámon.
A kiadvány ára 400 forint.

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -