Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Önkéntesek munkában a Nimfea Természetvédelmi Egyesületnél


A Nimfea Természetvédelmi Egyesület fogadja azokat a lelkes, tanulni, önkénteskedni vágyó fiatalokat, akik szeretnének megismerkedni az aktív természetvédelemmel, besegíteni egy természetvédelmi egyesület napi feladataiba, munkáiba.

Bár a munkák nem állandó jellegűek, időszakosan, őszi, tavaszi és nyári szünetekben, örömmel üdvözli a segíteni vágyó fiatalokat az egyesület. Amíg tavasszal és nyáron épület-felújítási munkák mellett odútakarítás, festés és mázolás volt soron, addig augusztusban a télen városokban nappalozó erdei fülesbaglyok alól gyűjtött több száz bagolyköpet boncolását kezdték meg a Nimfea Természetvédelmi Egyesület munkatársai, önkéntesek segedelmével.
A köpetek boncolása során ki kell gyűjteni az értékes koponyacsontokat, mely koponyacsontokat a szakemberek azonosítják. A meghatározott, főként rágcsáló és ritkán madárkoponyák, segítik a kutatókat, hogy minél többet tudjanak meg az erdei fülesbagoly táplálkozási szokásairól és zsákmányállatairól.
Az erdei fülesbagoly - program a Nimfea Természetvédelmi Egyesület visszatérő programja, 2006 telén harmadik évben indítja útjára az erdei fülesbagoly téli gyülekezőhelyeinek felmérését. A tavalyi évhez hasonlóan általános iskolás csapatok jelentkezését várják. A 2006 telén összegyűjtött bagolyköpeteket a nyári önkéntes munkák során érdeklődők fogják boncolni.

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -