Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Nyilvánítsa otthonát génmódosítás- mentes övezetté!

   Miközben a génmódosított növények alkalmazásának kockázata egyre nyilvánvalóbbá válik, továbbra is hiányzik a hosszú távú hatások vizsgálata. Jóllehet, a biotechnológia cégek megesküsznek arra, hogy ez a technológia ártalmatlan, nem végeztek erre irányuló kísérleteket, vagy ha mégis, azokat nem hozzák nyilvánosságra. Ezért mindaddig, amíg be nem bizonyosodik minden egyes génmódosított fajtáról annak káros vagy ártalmatlan volta, úgy gondoljuk, hogy az elővigyázatosság elvét kell alkalmazni, és nem szabad kiengedni a környezetbe a génmódosított növényeket.
    A fenti cél elérése érdekében több hazai zöld civil szervezet működik együtt. Talán többeknek ismerős az az Óriásparadicsom ballon, ami már csaknem az egész országot körbejárta. Eddig az utcai akciókon gyűjtöttük az aláírásokat annak érdekében, hogy az egyes települések génmódosítás- mentes övezetté válhassanak. Most arra kérünk mindenkit, hogy ha az elővigyázatosság elvét vallja, és egyet ért azzal, hogy a genetikailag módosított növények és élelmiszerek egészségügyi, környezeti és gazdasági kockázatokat hordozhatnak nyomtassa, majd töltse ki a nyilatkozatot. Nyilvánítsa házát, albérletét, szobáját, hobbikertjét, stb. is GM- mentessé!
   A szándéknyilatkozat kitöltése semmilyen jogi következménnyel nem jár. Ami miatt mégis fontos: így közvetlenül mindenki saját maga dönthet, és nincs kiszolgáltatva a- sok helyen szinte megközelíthetetlen- képviselő testület döntésének.

Nyilatkozat génmódosítás- mentes övezet létrehozásáról

Génmanipuláció- mentes Magyarországot!

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -