Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra


Gazdacsere a Nimfeánál

  A Nimfea Természetvédelmi Egyesület az Élő Tiszáért program egyik fontos elemét valósította meg november 22.-én a Fekete István Oktatóközpontban, Túrkevén.

   Ez a program azt is szorgalmazza, hogy gazdacserét kell végrehajtani a mintaterületeken érintett gazdákat bevonva.
Ide vártuk az előzetes egyeztetések után a Törökszentmiklósi, Óballai területről érkezett gazdákat egy kis eszme, és tapasztalat cserére.
   A délelőtt folyamán egy rövid egyesületi bemutatkozást hallhattak a vendégek majd az egyik vendég, Sárvári Attila, aki Bodrogközi kistérségről érkezett, az Élő Tisza Szövetséget képviselve, tartott egy igen érdekes és elgondolkodtató előadást magáról az Élő Tisza programról.
Hogy milyen lehetőségei is vannak azoknak az embereknek, akik gazdálkodni, környezetkímélő tájfenntartásra szeretnének fogni.
    Mennyire fontos az összefogás ereje, nem csak ezen a téren, de az élet bármilyen területén is.
Később az egyesületünk Túrkevei Tájrehabilitációs Térségfejlesztési Programja került bemutatásra, amely nagyban hasonul a már fenn említett programhoz, s melyet szervezetünk már évek óta folytat.

   Délután folyamán kimentünk a vendégekkel a TTTP- s programunk helyszínére, ahol igaz, hogy még csak szerény körülmények között, de már beindult a programunk gyakorlati megvalósítása, a legeltetés, a bemutató gazdaságunk területén.

   Úgy gondolom, hogy igen hasznosan telt el a nap, s mindenkit egy kicsit továbbgondolkodásra ösztönöztek a hallottak, azzal kapcsolatosan, hogy a saját sorsunk megváltoztatására, csak és kizárólag saját magunk vagyunk képesek.
A találkozó pozitívan zárult, mivel a résztvevő gazdák, további együttműködést és szerves bekapcsolódást terveznek az Élő Tiszáért programba.

 

UNDP-GEF-KvVM finanszírozásával zajló program

 

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -