Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra


Megnyílt fazekasunk kiállítása


A Nimfea Természetvédelmi Egyesület ez év tavaszán szárnyai alá vette az egyik Túrkeve szülötte kézművest, Sudár Anette, fazekas és kerámikus művészt.

Egyesületünk a Tájrehabilitációs és az Élő Tiszáért programjában is szorgalmazza a helyi kézműves, hagyományos mesterségek fennmaradásának segítését.

 Ezen indítatásból került arra sor, hogy mikor a helyi fazekasról megtudtuk, hogy az év elejével nem volt műhelye, ahol dolgozhatott volna, egyesületünk felajánlotta, hogy a régi napkollektor szerelő helységet egy kis átalakítással, s a kézművesünkkel közös erővel fazekas műhellyé alakítsa át, hogy Anettnek legyen hol folytatni a mesterséget.

 Innentől kezdve, mind az egyesület táboraiban,- hogy a felnövekvő nemzedék is betekinthessen ebbe a gyönyörű és varázslatos világba-, mind pedig különféle rendezvényeket kölcsönösen segítsük közös küldetésünk megvalósulását, a hagyomány ápolást.
Ezzel elősegítsük azt, hogy egyáltalán ez a népi mesterség még sokáig fennmaradhasson.

 December 11-én került sor Sudár Anette és Bagi Beáta közös kerámia és fotó kiállítására a túrkevei Művelődéi Házban. A kiállított darabokat nem csak megtekinteni de megvásárolni is lehet. December21-éig ott a művelődési házban, ezután pedig itt a Fekete István Oktatóközpontban egyesületünk irodájánál.
Illetve lehetőség van előzetes egyeztetés után, akár személyesen is kipróbálni ezt a mesterséget, illetve kerámiarendeléseket leadni.

Bővebb információ:

Nimfea Természetvédelmi Egyesület Központi Irodája
56/ 361- 505

 

UNDP-GEF-KvVM finanszírozásával zajló program

 

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -