Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra


Új igazgató a Természetvédelmi Világszövetség élén
A Nimfea Természetvédelmi Egyesület ezúton is gratulál az IUCN új igazgatójának, aki a mai napon, 2007. január 2-án kezdte meg munkáját új munkakörében. Nagyon sok sikert és eredményes nemzetközi munkát kívánunk a magyar származású igazgató asszonynak a természetvédelem és a fenntartható fejlődés előmozdítása érdekében.

    Julia MARTON-LEFEVRE Magyarországon született, és szüleivel 11 éves korában a forradalom után került politikai menekültként az Amerikai Egyesült Államokba. Felnőtt életének jelentős részét Franciaországban töltötte, itt tanult, és nevelte fel két fiát.
    Marton-Lefevre asszony a Béke Egyetem rektora 2005-től. Ezt az intézményt az ENSZ Közgyűlés 1980. évi határozata hozta létre, székhelye Costa Ricában van. A nemzetközi egyetem emellett a világ számos más országában is működik, és fő feladata a békével és konfliktusokkal kapcsolatos magas szintű képzés, oktatás és kutatás, hogy az egyetem hallgatói tanulmányaik elvégzése után hatékonyan tudjanak részt venni a nemzetközi békefolyamatokban.
Marton-Lefevre asszony korábban a Rockefeller Alapítvány által indított LEAD program (Leadership for Environment and Development) élén állt. A program célja, hogy a világ különböző pontjain élő vezetőket felkészítse a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos feladatokra. A hálózatnak jelenleg mintegy 2000 tagja van, akik különböző kulcspozíciókban tevékenykednek a fenntartható fejlődés előmozdításáért. Marton-Lefevre asszony a LEAD program vezetése előtt a Nemzetközi Tudományos Tanács (International Council for Science, ICSU) igazgatójaként dolgozott azért, hogy a nemzetközi tudományos élet szereplői számára közös platformot biztosítson az emberiség érdekében végzett tudományos munkához. Ezt megelőző változatos munkakörei között szerepel az UNESCO-UNEP programja keretében betöltött környezeti nevelési szakértői tevékenység és egyetemi oktatói állás Thaiföldön.
Marton-Lefevre asszony számos nemzetközi szervezet vezetőségében és tanácsában tölt be pozíciót, tagja a Dow Chemical Company és a The Coca-Cola Company környezetvédelmi tanácsadó testületének is. Nemrég ért véget 9 éves kinevezése a World Resources Institute elnökhelyetteseként, és alapító tagja volt a Kínai Környezetvédelmi és Fejlesztési Tanácsnak, amely a kínai kormány szakmapolitikai tanácsadójának szerepét tölti be.

    Julia Marton-Lefevre számos kiadvány és könyv társszerzője. 1999-ben megkapta a nemzetközi tudományos együttműködést elismerő AAAS kitüntetést. Az Amerikai Egyesült Államok és Franciaország állampolgára, tanulmányokat folytatott a történelem, ökológia és környezeti tervezés területén. Világpolgárnak érzi magát, aki a nemzetközi színtéren érzi magát elemében, és magyar anyanyelvén kívül még beszél angolul, franciául, spanyolul, németül és thai nyelven is.

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -