Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Felhívás iskolások részére!

Vegyél részt a karbonkalkulátor játékban! Regisztrálj, játssz és nyerj!

A Magyar Természetvédők Szövetsége "Számoljunk a széndioxid kibocsátással!" címmel kampányt indított, amellyel a klímaváltozásra szeretné felhívni a diákok figyelmét. A Magyar Természetvédők Szövetségének internetes oldalán www.mtvsz.hu/karbonkalkulator megtalálható karbonkalkulátor segítségével megtudhatják a diákok mennyi üvegházhatású gáz jut a levegőbe az élelmiszerek szállítása során mire eljut hozzánk.

A karbonkalkulátor használatához meg kell adni a termék nevét, tömegét – ami a termék csomagolásán megtalálható, és a származási országot. Ezekből az adatokból megtudhatja mindenki, mennyit utazott az adott termék, hogy a boltunk polcain köthessen ki, miközben milyen sok szennyező anyagot bocsátott a levegőbe.
A terméket nem kell hozzá megvásárolni, elég, ha a boltban felírod az adatokat, melyeket ezután felvihetsz az adatlapra.

A résztvevők között pólókat és egy hetes kalandtáborozáson való részvételt sorsol ki a Magyar Természetvédők Szövetsége, ezért olyan adatokat adj meg, amik valósak.
Beküldési határidő: 2007. április 22.

Válaszd a hazai terméket és óvd a környezeted!


 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -