Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Újra szabadon

Mindössze egy napi ápolást igényelt az az erdei fülesbagoly, melyet egy autó ütött el Kunmadaras határában 2007. január 25-én kora este. Szerencsére nem érte semmilyen komoly sérülés és az ütközéstől megszédült madárra időben rátalált a Nimfea TE munkatársa.
Több esetben az esti portyára induló baglyok az utak közelében vadásznak, ilyenkor nem egyszer éri őket baleset. Ha csak könnyebb sérüléseket szenvednek – gyakran csak megszédülnek az ütközéstől – akkor néhány napos gondozás után szabadon engedhetőek.
A január 26-án este szabadon engedett erdei fülesbagolynak nem volt végtagtörése, sem belső sérülése, így mindössze egy napos gondozás után ismét szabad madárként távozhatott a Nimfea Természetvédelmi Egyesület repatriáló telepéről. Az elengedés után szépen repült, és a röpdétől távolabb felült egy fára. Az elengedés helyszíne az erdei fülesbaglyok kedvelt vadászterülete illetve fészkelőhelye, esténként a Túrkevéről kihúzó baglyok közül 10-15 példány rendszeresen az erdő környékén vadászik, így az elengedett bagolynak jó esélye van csatlakozni a Túrkevén telelő állományhoz.

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -