Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Újabb látványosságggal gyarapodott a Fekete István Oktatóközpont

  A napokban elkészült a Nimfea Természetvédelmi Egyesület diorámája, mely a túrkeve környéki élőhelyek jellegzetes élőlényeit - elsősorban madarait - mutatja be. A diorámában olyan érdekes madárfajok preparált egyedei láthatók, mint például a réti fülesbagoly, gyöngybagoly, karvaly, citromsármány, csonttollú, erdei pinty, stb. A kiállítás igazi kuriózuma egy kerecsensólyom, mely egy túrkeve határában kihelyezett műfészekben kelt ki tavaly, és sajnálatos módon elpusztult áramütés következtében. A kerecsensólyom állománya egész Európában és Ázsiában vészesen megfogyatkozott, egyedül nálunk, Magyarországon emelkedik, főleg az utóbbi két évtizedben tett védelmi intézkedések és a fészekőrzések hatására. Itthon egyre gyakrabban költ az Alföldön, holott korábban elsősorban hegyvidéki fészkelőként volt ismert. A kerecsensólyom fokozottan védett élőlény, eszmei értéke 1 millió forint.

  A bemutatott preparátumok Mengyán Ferenc preparátor munkáját dícsérik, a hátteret két túrkevei fiatal, Tóth László és Simon Ferenc festette. A Nimfea Egyesület munkatársai, valamint Balogh Imre és segítői által végzett kivitetlezéshez hasznos szakmai tanácsokat adott ifj.Szentmihályi Endre. Munkájukért ezúton mond köszönetet az egyesület!

 


 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -