Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

 

 

Gazdafórum az Élő Tiszáért Program keretein belül

  A Szövetség az Élő Tiszáért szervezet a Nimfea Természetvédelmi Egyesületet Tájrehabilitációs programjának tájgazdálkodást ösztönző jellege miatt, tagjai közé választotta be. Az Élő Tisza Szövetség, rövid nevén – SZÖVET - célja a Tisza vízgyűjtő területein élők életkörülményeinek, gazdálkodási feltételeinek jobbítása.
  Hét területen jöttek létre akciócsoportok a Tisza mentén. Egyesületünk a SZÖVET tagjaként a Nagy-Sárréten és a Kis-Sárréten is képviselteti magát, és információkat nyújt az érdeklődőknek a programról.
A projektben szereplő programok és tevékenységek szervezésével, lebonyolításával a Nimfea Egyesület is részt vesz a célkitűzések megvalósításában. Ilyen programelem többek között, hogy az akciócsoportok működési területén élő gazdákat tapasztalatcsere céljából elvisszük más gazdaságokba, hogy megoszthassák egymással gazdálkodási tapasztalataikat. A program tavaly őszi kezdése óta két ilyen gazdacserét sikerült megvalósítani, a jövőben is tervben van még többnek a lebonyolítása.
  A program szerint több gazdafórum megrendezésére is van lehetőség, melyeken a mezőgazdasági tevékenységet végzők számára hasznos információk kerülnek megvitatásra. Ilyen kérdés pl. a tájgazdálkodást elősegítő aktuális támogatási és pályázási lehetőségek megismertetése az érintettekkel.
Az első fórum február 27.-n kerül megrendezésre, meghívott előadókkal. Ezen az Élő Tiszáért Program, illetve a különféle környezetkímélő gazdálkodást elősegítő támogatási lehetőségek kerülnek ismertetésre, melyek szerint remélhetőleg a 2007. és 2013. közötti időszakban források is állnak majd rendelkezésre a célok megvalósításához.
A részletes program, illetve a meghívó megtekinthető a Nimfea Egyesület honlapján, az „Aktuális programjaink” menüpont alatt.

  Az Élő Tiszáért Programról bővebb információ a Fekete István Oktatóközpontban- irodánkban, illetve a következő személyektől kapható:

Szervezőink a Nagy – Sárréten:
Sallai R. Benedek (srb@nimfea.hu)
Szántóné Simon Edit (edit@nimfea.hu, 56/ 361 - 505)

Szervezőink a Kis- Sárrét:
Bereczkiné Makra Márta (marta@nimfea.hu)

Program titkára:
Kajner Péter (kajnerp@mail.interware.hu)

 

 

 

UNDP-GEF-KvVM finanszírozásával zajló program

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -