Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

 

Lezajlott az első gazdafórum az Élő Tiszáért Program támogatásával a Nimfea Természetvédelmi Egyesületnél


    2007. február 27-én került megrendezésre a Gazdafórum a Fekete István Oktatóközpontban. A meghívott előadók között szerepelt Kajner Péter az Élő Tiszáért Program elnökségi tagja, aki a Szövetség az Élő Tiszáért (SZÖVET) kialakulását, céljait ismertette a résztvevő gazdálkodókkal, s igyekezett azt bemutatni, hogy milyen lehetőségek rejlenek az ártéri tájgazdálkodásban .
    A második előadás a gazdálkodók számára gyakorlati ismereteket, felhasználható tudást adott a gazdálkodás során felmerülő teendőkkel kapcsolatosan. A gyakorlati túzokvédelem került bemutatásra a gazdálkodók szemszögéből. Az előadást Lengyel Tibor, a Körös Maros Nemzeti Park Igazgatóság tájegységvezetője tartotta.
   A harmadik előadást Sallai R. Benedek, a Nimfea Természetvédelmi Egyesület ügyvezetője prezentálta, melyben a vidék általános problémáinak felvázolásán túl, rámutatott arra, hogy csak összefogással és a gazdák együttműködésével lehet a vidék gondját orvosolni.
    Az utolsó előadás témája az Új Magyarország Vidékfejlesztési Stratégiai Tervben foglaltak társadalmasítása, a közeljövőben megnyíló pályázati lehetőségek, és az eddigi gyakorlathoz képest bekövetkező változások bemutatására került sor. Itt a környezetkímélő gazdálkodási módszerek elősegítésére irányuló pályázati  lehetőségek kaptak nagyobb hangsúlyt.
   Az előadások után egy rögtönzött kérdőív kitöltésére került sor, amelyben a gazdák arra a kérdésre válaszoltak, hogy szerintük egy vidékfejlesztéssel foglalkozó irodának milyen feladatokat kellene ellátnia a városban.

    Az Élő Tiszáért Programról bővebb információ a Fekete István Oktatóközpontban, illetve a következő személyektől kapható:
Szervezők a Nagy-Sárrét tájegységen:
Sallai R. Benedek (srb'kukac'nimfea.hu)
Szántóné Simon Edit (edit'kukac'nimfea.hu, 56/ 361 - 505)
Szervezők a Kis-Sárrét tájegységen:
Bereczkiné Makra Márta (marta'kukac'nimfea.hu)
Program titkár:
Kajner Péter (kajnerp'kukac'mail.interware.hu)

 

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -