Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

 

Megújult a Körös-Maros Nemzeti Park Réhelyi látogatóközpontja

Április 3-án, ünnepélyes keretek között nyitotta meg Tirják László, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatója a nemzeti park Réhelyi Látogatóközpontjának felújított részeit.

A nemzeti park Dévaványához közel eső Túzokrezervátumában és látogatóközpontjában több felújítás is történt, így sor került a Múzeum felújítására, új képkiállítás kirakására, egy a régi halászatot, halászati eszközöket bemutató részleg megnyitására is. A Múzeumba került Kókay Szabolcs festménysorozata is, mely folyamatosan látható lesz a kiállítóterem mennyezetén.

Több látványelemmel bővült a tanösvény is. Kontyos kunyhókat, új bemutatótáblákat helyeztek el a tanösvény nyomvonalán. Szintén új elemként került be a gyermekeket szórakoztató állatsimogató is, ahol bárányokat, kismalacot, nyulakat és kecskegidákat figyelhetnek és foghatnak meg a gyerekek.

A Körös-Maros Nemzeti Park Réhelyi Látogatóközpontja továbbra is betölti a Túzokrezervátum szerepét, ahol a látogatók megtekinthetik a túzokot, Magyarország legnagyobb testű, fokozottan védett madarát.

 
 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -