Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

 

A Nimfea Természetvédelmi Egyesület újra részt vesz a Kevi Juhászfesztiválon

 A Nimfea Természetvédelmi Egyesület még csak második alkalommal, de immáron mint szervező vesz részt a Túrkevén kilencedszer megrendezésre kerülő Kevi Juhászfesztiválon, 2007. május 12-13–án.

  A Túrkevei Tájrehabilitációs Térségfejlesztési Program /TTTP/ kiváló népszerűsítési lehetősége a rendezvény, mivel a helyszínen egy kis szeletet mutathat be a TTTP lényegéből az egyesület.
A rendezvényen a tavalyihoz képest, még színesebb, tartalmasabb kirakodással lesznek jelen.

A hagyománynak megfelelően a helyszínen meg lehet tekinteni néhányat őshonos mezőgazdasági haszonállatainkból, mint pl. a racka juhot, vagy a Shagya – arab kancát és csikóját.
A fesztivál ideje alatt különféle programok zajlanak. Íme néhány ízelítő: népi gyermekjátékok, ahol a kötélhúzáson, malacfogáson, zsákba futáson keresztül, az íjászkodásig mindent ki lehet próbálni, természetesen nem csak gyerekeknek. A bátrabbak a lovaglás rejtelmeibe is betekintést nyerhetnek.
Az egyesület standja mellett a népi mesterségek képviselői (agyagos, szíjgyártó, lószerszámkészítő, íjkészítő, bioélelmiszer előállító) is helyet kapnak. Ahol az általuk készített termékeket nem csak megtekinteni, hanem megvásárolni is lehet. Ezzel elősegítve, ezen mesterségek továbbélését, fennmaradását, amely az egyesület egyik fő célkitűzése, s amely ugyancsak fontos eleme a Szövetség az Élő Tiszáért (SZÖVET) program törekvéseinek.
/A SZÖVET-ről bővebben a korábbi híreinknél, illetve a Nimfea Természetvédelmi Egyesület központi irodájában tájékozódhat./
Az egyesület kiadványai, ruházati cikkei is megvásárolhatók a rendezvény ideje alatt.

Mindenkinek érdemes kilátogatni a helyszínre, akár egy jó beszélgetés, vagy egy tál finom birkapörkölt elfogyasztásának erejéig.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak az egyesület munkatársai!

 

 

UNDP-GEF-KvVM finanszírozásával zajló program

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -