Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Élő Tisza Szövetség találkozója Túrkevén

   A nemrég bejegyzett, de már több mint egy éve működő Élő Tisza Szövetség stratégiai megbeszélést tartott Túrkevén. A találkozó alkalmat adott természetesen kapcsolatépítő programokra is, mint pl. lovaskocsis kirándulás az egyesület tájrehabilitációs programjának külső helyszínére, lovaglás, Hortobágy – Berettyó túra. De főként a szervezetek további együttműködéséről esett szó, a UNDP-GEF által finanszírozott program után, mivel a Nimfea is, mint akciócsoport vesz részt a Nagy- és Kis Sárrét vidékével az Élő Tiszáért Programban.
Az eddigi eredmények számbavételén, s az elkövetkező idők feladatainak feltérképezésén volt a hangsúly.
   Abban mindenki egyetértett, hogy a munkát nem szabad feladni, sőt folytatni kell.
A jövőre nézve fontos teendőként lett meghatározva, úgynevezett modellprogram kialakítása, ahol a természettel összhangban, egy olyan környezetkímélő gazdálkodást létrehozása a cél, ahol a természet nyújtotta javak, kíméletes módon az emberi egészség szolgálatába állíthatóak. Ezáltal tápláló, magas beltartalmi értékű alapanyagok, élelmiszerek megtermelése a feladat a Tiszavölgyben.




Képbeszámoló



 

 

UNDP-GEF-KvVM finanszírozásával zajló program

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -