Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Juhászfesztivál 2007

   Immár második éve vonult fel teljes harci díszben a Nimfea Természetvédelmi Egyesület a túrkevei Juhászfesztiválon, és idén elsőnként érte az a megtiszteltetés a szervezetet, hogy a főrendezők között volt a neve.
A rendezvényen a Nimfea őshonos magyar fajtákat bemutató standja ismét nagy siker aratott. A látogatók megtekinthették a Shagya arab lovat és csikóját, sőt a bátrabbak ki is próbálhatták a lovaglást. A racka juhok a megjelenésükkel önmagukban is igazi látványosságok, arról nem is beszélve, hogy vasárnap a vendégek előtt lettek megszabadítva tekintélyes gyapjuktól.
    Mindkét napon a kontyos kunyhó mellett készült a kevi birkapörkölt, amely kora délutánra mind elfogyott.
A fesztivál ideje alatt a népi gyermekjátékok színes palettájából választhattak a vendégek. A kötélhúzásra, kötélmászásra folyamatosan érkeztek jelentkezők. A malacfogó versenyre is több, mint 50 gyermek vállalkozott, s a győztes a megfogott malacot haza is vihette. A nyertesek boldogan és büszkén, a kevésbé ügyesek malac nélkül, de csokival s esetenként pityeregve távoztak.
    A meghívott hagyományőrző vendégeink sátrainál finom bioélelmiszereket lehetett megvásárolni, s íjászkodásra, korongozásra is volt lehetőség.

Köszönjük a meghívott vendégeinknek a részvételt, a lelkes önkénteseknek a szervezésben és lebonyolításban nyújtott önzetlen segítségüket.

Képbeszámoló

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -