Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE


   2007 a zöldturizmus éve, ennek keretében kerül sor 2007. június 18. és 24. között a Magyar Nemzeti Parkok hetére. A nemzeti parkok ezen a héten színes, ingyenes programokkal várják a látogatókat.
A Pál-völgyi barlangnál megrendezett központi rendezvényen a Nimfea Természetvédelmi Egyesület is részt vesz.

 A Magyar Nemzeti Parkok Hetén a 10 nemzeti park legalább százféle változatos programmal mutatja be, hogy miért érdemes kiruccanni a természetbe és mit is kínálnak egész évben a vendégváró nemzeti parkok.

 A programsorozat 2007. június 17-én szakmai nappal kezdődik, melynek központi témája az ökoturizmus és a természetvédelem. Az ezt követő hétvégén változatos programokra kerül sor, lesz kirakodóvásár, természetismereti vetélkedő falmászás, a résztvevők megismerkedhetnek a geocaching rejtelmeivel is. A geoaching során GPS – és némi leleményesség – segítségével kell megtalálni az elrejtett geoládákat. A rendezvény ideje alatt a Pál-völgyi-, a Szemlőhegyi- és a Mátyás-hegyi barlang félárú belépővel látogatható.

 A kirakodóvásáron a Nimfea Természetvédelmi Egyesület is bemutatkozik, szívesen látjuk az érdeklődőket, akik szeretnének közelebbről megismerkedni tevékenységeinkkel.

Az esemény részletes programja

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -