Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Megindult a gólyamentés

A Nimfea Természetvédelmi Egyesület munkatársai idén is megkezdték gólyamentő munkájukat. Ez évben másfél-két héttel hamarabb indult a munka, hiszen több fészekben már kirepülés előtt állnak a gólyafiókák. A gólyafiak számára az első szárnycsapások mindig veszélyeket rejtenek, hiszen a bizonytalan fiókák első útja nem egyszer a fészek közelében található trafóoszlopra vezet, ahol áramütést szenvednek, de előfordul, hogy házfalnak ütköznek.
A bajba jutott fiókákat a Nimfea TE munkatársai hétvégén is elszállítják, megfelelő ellátásban részesítik Jász-Nagykun-Szolnok megyében, illetve az illetékes Nemzeti Parkok munkatársaival együttműködve az ország bármely részén megszervezik a gólyák mentését.

Amennyiben sérült gólyát talál, bejelentést a Nimfea TE munkatársánál, Monoki Ákosnál a (06)30/523-9963-es telefonszámon tehet, hétközben és hétvégén egyaránt!

   

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -