Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Műszaki sportok a természetben

 Az elmúlt években egyre gyakoribbá vált, hogy magánszemélyek motorkerékpárral közlekednek az erdőkben, védett és fokozottan védett területeken éppúgy, mint a turisták által kedvelt, nem védett, jóléti erdőkben.
A motoros az erdőben való közlekedésre többnyire gyalogosforgalom számára kiépített természetes ösvényeket, folyómedreket és kiépített utakat használják, számos problémát okozva ezzel.

 A jogellenesnek tekinthető cselekmények mellett külön problémát jelentenek, hogy ezek a járművek nem rendelkeznek rendszámtáblával, rendkívül zajosak, és a közúton, valamint a motoros közlekedésre ki nem jelölt útvonal nagy sebességgel haladnak, ezáltal veszélyeztetik az ott haladókat, túrázókat, nem utolsó sorban pedig a természeti értékeket.
  Kiadványunk célja, hogy feltárja a problémákat, mely a motorosok és a civil természetvédők, turisták között  feszül, bemutatva a jogi hátteret és a rendelkezéseket is.

A kiadvány megvásárolható: www.nimfea.hu oldalon, vagy e-mailben a zsuzsa'kukac'nimfea.hu címen, Székely Zsuzsánál.
A kiadvány ára 400 Ft.

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -