Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Sikeres intézkedés természetkárosítás ügyében

 Sikeresen zárult a Nimfea Természetvédelmi Egyesület ügye, melyet a Hajdúnánás melletti Fő-rétre lepakolt illegális földdepóniák ügyében indított.

 2006 decemberében fedezte fel a Nimfea Természetvédelmi Egyesület munkatársa a Hajdúnánás melletti Fő – rétre lerakott építési törmelékből és nagy mennyiségű földből álló illegális depóniát. A terület ex lege védett, illetve Natura 2000-es terület is egyben, mindamellett pannon-gyepterület.
Mivel a terület magánkézben van, sajnos a tulajdonos személyét nem sikerült a Nimfea Egyesületnek kideríteni, de ismeretlen elkövető ellen az illetékes Felügyelőségen feljelentést tett.

  A TIKÖTEVIFE munkatársai eljárást indítottak, a Földhivatalt bevonva megtudták a tulajdonosok kilétét.
Az eljárás során három jogi személy tekintetében - tulajdonosok - került sor természetvédelmi bírság kiszabására és a tulajdonosokat a terület eredeti visszaállítására kötelezték.
  A Nimfea Természetvédelmi Egyesület munkatársai továbbra is figyelik a területet, hogy annak visszaállítása rendben lezajlódjon.

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -