Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Madármegfigyelő Napok október 6-7.

 A Nimfea Természetvédelmi Egyesület a hagyományokhoz híven október első hétvégéjén a Kenderesszigeti-halastavakon biztosít madármegfigyelési és madárgyűrűzési lehetőséget az érdeklődőknek.

  A szombati napon reggel 7:00-kor Túrkevéről, a Fekete István Oktatóközpont bejáratától indul a kerékpártúra,  mely a Hímesden keresztül, Ecsegpuszta érintésével a Hajtó-úton halad végig a Kenderesszigeti-halastavakra. A halastavakon lehetőség nyílik lecsapolt és feltöltött halastavakon is madarászni. A tavak között húzódó bokrosban madárgyűrűzés zajlik a Nimfea TE szervezésében, a sűrű növényzetben vonuló madarak tanulmányozására.

  Vasárnap reggel a kisújszállási Móricz Zsigmond Gimnázium elől reggel 7:00-kor indul a kerékpár túra a Kisújszállás-Ecsegfalva összekötő műúton, a Gyalpári-Csordajárás érintésével. Az úti cél vasárnap is a Kenderesszigeti-halastavak lesznek, ahol ez alkalommal is a madármegfigyelés mellett madárgyűrűzés fog folyni.
  A madárgyűrűzést mindkét nap a Nimfea Természetvédelmi Egyesület önkéntese és elsőszámú gyűrűzője, Kiss Ádám vezeti.
  A túrára jelentkezni lehet a Nimfea TE központi telefonszámán (56/361-505) vagy e-mailen az akos'kukac'nimfea.hu címen.
Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

 

 

 

 

 
 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -