Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Pályázati felhívás
„KLÍMAŐRJÁRAT”

Indul a KLÍMAŐRJÁRAT!
A Magyar Természetvédők Szövetsége KLÍMAŐRJÁRAT címmel pályázatot hirdet diákok részére. A program célja, hogy növelje a diákok ismereteit az energiafelhasználással, az energiahatékonyság és takarékosság
lehetőségeivel kapcsolatban. Ismerjék meg az energiatermelés ártalmas környezeti hatásait, valamint azt, hogy miként lehet fellépni e problémák megszüntetése érdekében. A pályázaton részt venni kívánó fiataloknak a feladata minél több információt összegyűjteni az iskola energiafelhasználásáról, ez alapján pedig energiamegtakarító lépéseket javasolni. Az összegyűjtött energiamegtakarítási lehetőségeket kell beküldeni.
A pályázatra a jelentkezési határidő: 2007. október 19.

A pályázat célja
A KLÍMAŐRJÁRAT program célja, hogy növelje a diákok ismereteit az energiafelhasználással, az energiahatékonyság és takarékosság lehetőségeivel kapcsolatban. Ismerjék meg az energiatermelés ártalmas környezeti hatásait, valamint azt, hogy miként lehet fellépni e problémák megszüntetése érdekében.

A pályázat témája
A résztvevő tanulók 2007. őszén 8-10 héten keresztül figyelik az iskolájuk energiafelhasználásának jellemzőit. A feladat minél több információt összegyűjteni az iskola energiafelhasználásáról, ez alapján pedig energiamegtakarító lépéseket javasolni. Az összegyűjtött energiamegtakarítási lehetőségeket kell beküldeni a klimaorjarat@mtvsz.hu e-mail címre. Az értékelés szempontjai között az egyediség, az ötletesség, a gyakorlatias megközelítés és a megvalósíthatóság egyenlő mértékben szerepel.
A pályázatok beküldési határideje: 2007. december 20.

Jelentkezés
A pályázatban résztvevőknek legalább 3 főből álló csapatot kell alkotniuk.
A diákok két kategóriában indulhatnak:
• 5-8. évfolyam,
• 9-12. évfolyam.
A jelentkezés a www.mtvsz.hu/kornynev internetes oldalon történik. Az ott található regisztrációs űrlapot kitöltve 2007. október 19-ig a klimaorjarat@mtvsz.hu e-mail címre kell visszaküldeni.

Jutalom
Az életkori kategóriáknak megfelelő első 3 helyezettet meghívjuk a 2008. február 16-án megrendezésre kerülő díjátadásra. A legjobb csapatok egy közös táborozáson vehetnek részt, a legjobb iskoláknak pedig egy éghajlatváltozásról szóló kiállítás és előadás a jutalma.


 
 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -