Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Önkéntes hétvége az Ökotárs Alapítvány támogatásával


  A Herman Ottó Természetvédő Kör, a Nimfea Természetvédelmi Egyesület segítségével szervezete meg a HOTEK erdő fásítási programját, melyet az Ökotárs Alapítvány Zöldövezet Program 2006 támogatta.

 A program keretén belül főként fásítási és HOTEK-erdő rendberakási munkálatokat végeztek el az ide érkező önkéntesek, a két napos program ideje alatt. A program keretén belül ültettünk el 43 gyümölcsfát, 4 hárs és 4 juharfát, így a HOTEK-erdő megújult külsővel sok gyümölcs, körte-, alma-, barack-, kajszi-, cseresznye és meggyfával várja az ide látogatókat. A két napos tevékenység időt engedett a terület szeméttől való megtisztítására, valamint az istálló karámjának rendberakására is. A program keretén belül készítettük el a kerékpártárolókat, mely 24 kerékpár tárolására alkalmas. A kerékpártárolókat a kézműves műhely közelében raktuk le, így az ide érkező csoportok a kézművességgel, agyagozással rögtön megismerkedhetnek. A programot az őszi faültetések idejére időzítettük, mert tapasztalataink szerint az őszi ültetés során nagyobb számban maradnak meg a facsemeték. A program során mintegy 20 önkéntes fiatal, általános iskolást és 26 év alattit vontunk be a programba. A nyár elején történt meg a terület bekerítése is, melyhez szintén a program keretén belül kaptunk támogatást.

       
       

 
 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -