Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Január 15-ig tekinthető meg a térségi kézművesek munkája a Vadász Pál kiállító teremben

  Október végén nyílt meg a Múzeumok Őszi Fesztiválja apropójából a Vadász Pál kiállító teremben, Túrkevén a Múltidéző Fatárgyak című kiállítás, ahol egyesületünk is képviseltette magát, mivel a honfoglaló őseinket ábrázoló szobrok mellett a paraszti életmódot bemutató fatárgyak láthatóak.
Egyesületünk tájrehabilitációs programjának céljaival összhangban kiemelten fontosnak tartja, hogy helyi és környékbeli alkotók faragványairól szól a tárlat, mivel sajnos rá kell döbbeni arra, hogy a kézművesség, a helyi termékek, a valóban energiát és odafigyelést igénylő munkák, egyre kevésbé kapnak arra lehetőséget, hogy a „nagyközönség” számára is láthatóvá váljanak.
Ezért örültünk a kezdeményezésnek, mivel itt a kézművesek munkáit méltó körülmények között ismertethetik meg az érdeklődők.

A következő fafaragók faragványaiból tekinthető meg válogatás: Bodnár Lajos, Deák Lajos, Rácz Sándor, Répás János, Talamasz Lajos, Gönczi György.

A kiállítást rendezte: dr. Örsi Julianna, Kapás János Zsolt, Tarczali Anikó. Keddtől csütörtökig 9- 12, és 14- 17 óra között, és szombaton 12 óráig várja a látogatókat a kiállító terem.

Bízunk abban, hogy minél többen tekintik meg a szobrokat, s viszik hírét a térségi kézművesek tehetségének, így segítve elő ezen szép szakma fennmaradását.

Egyesületünk a jövőben szorosabban kíván együttműködni a helyi múzeummal, mivel egy szabadtéri pásztormúzeum kialakítását tervezzük Pásztó-pusztán, ahol hasznos lesz a közös gondolkodás, annak érdekében, hogy minél színvonalasabban tudjuk létrehozni a bemutató helyet.

 

 
 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -