Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Gerinces fajok védelme

 2007. november 16-18. között szervezete meg a Nimfea Természetvédelmi Egyesület és a Herman Ottó Természetvédő Kör a „Gerinces fajok érdekében végzett természetvédelmi beavatkozások II.” szemináriumot, mely a 2004-ben indult szemináriumsorozat 7. része volt.

 A konferenciára mintegy 110 fő érkezett az ország egész területéről, nemzeti parkokból, egyetemekről, a Környezetvédelmi Igazgatóságoktól, a Természetvédelmi Hivatalból és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumból is. A szakemberek olyan gerinces fajokkal kapcsolatos védelmi és kutatási tevékenységekről számoltak be a résztvevőknek, mint a hiúz, a parlagi vipera, vagy a gyöngybagoly. A szeminárium 3 napja alatt neves előadók tették színessé és érdekessé a programot, köztük Dr. Heltai Miklós és Dr. Szemethy László a Szent István Egyetemről, Dr. Lanszky József a Kaposvári Egyetemről, Dr. Bihari Zoltán a Debreceni Egyetemről, Gyarmathy István a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságától vagy Gubányi András a Magyar Természettudományi Múzeum munkatársaként.
  A szeminárium célja kettős volt, egyrészt a szakmai közönség megismerhesse egymás munkáját, kutatási tevékenységeit az ország egész területére nézve, másrészt kiemelten hiánypótló rendezvény volt, ahol a szakemberek megbeszélhették tapasztalataikat, átadhatták tudásukat, kapcsolatokra tehettek szert.
A szemináriumon elhangzott előadások anyagai hamarosan letölthetőek lesznek honlapunkról. 

  Összességében elmondható, hogy igen sikeres szemináriumot zárt a Nimfea Természetvédelmi Egyesület, a természetvédelmi szemináriumok sorozatában. A következő szemináriumra a tervek szerint 2008. márciusában és novemberében kerül sor, előbbi erdőkezelési, utóbbi gerinctelen fajok érdekében végzett természetvédelmi beavatkozások témakörében.

 

 
 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -