Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

A Nimfea Egyesület a 2007-es év Civil Díjazottja

  A NIMFEA Természetvédelmi Egyesületet érte az a megtiszteltetés, hogy 2007. november 22-én átvehette az Észak-alföldi Civil Egyezető Fórum közösségétől a Civil Díjat az Észak Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht Alföld termében a Túrkevei Tájrehabilitációs Térségfejlesztési Programjának (TTTP) elismerése gyanánt.

  A díjat minden évben az arra legérdemesebb civil szervezet kapja meg, akinek tevékenységének nem csak helyben, de régiós szinten is érezhetőek az eredményei. A díjat a „Civil szervezetek szerepe a területfejlesztésben” című rendezvény alkalmával adta át a kezdeményező Erdélyi Ilona, a civil egyezető fórum tagja és Gadus István az ÉARFT társelnöke.

 A rendezvényen lehetőség volt a tájrehabilitációs program rövid bemutatására is, melyet Sallai R. Benedek az egyesület ügyvezetője tartott, aki elmondta, hogy a program térségi agrár-környezetvédelmi kezdeményezés, a mezőgazdaság és természetvédelem egymásra támaszkodó gyakorlati megvalósítása, ami helyi próbálkozás a fenntartható fejlődés helyi megvalósítására.
  Azt is elmondta, hogy az itteni embernek a hosszú távú megélhetési lehetőségét elsősorban a természeti adottságokkal való ésszerű gazdálkodásban látja az egyesület, amely azt jelenti, hogy a városunk felemelkedésének a kulcsa jelentősen függhet attól az agrár-ágazati struktúrától, amelyre a táj leginkább lehetőséget nyújt, akár az általa megtermelt termékek helyi feldolgozásának a lehetőségével együtt.
Ismertette a program eddigi eredményeit és a jövőbeni tervek is röviden bemutatásra kerültek.


Köszönjük a díjat és a bizalmat, ez az elismerés további lendületet adott ahhoz, hogy a megkezdett munkákat lelkesedéssel folytassuk.

 
 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -