Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Lezárult egy 2 éves program

    November 30-ával lezárult a Magyar Természetvédők Szövetsége a Nimfea Természetvédelmi Egyesület és a Hajdúböszörményi Zöld Kör közös programja, mely 2005 őszén vette kezdetét a Magyar Külügyminisztérium támogatásával.

    A program során szoros együttműködés alakult ki a Beregszászi Magyar Gimnáziummal és a KAMOT Alapítvánnyal, akikkel a hulladékgazdálkodási és környezeti nevelési programot közösen bonyolítottuk. A Zöld Kör a hulladékgazdálkodással kapcsolatos programrészt koordinálta, még a Nimfea Természetvédelmi Egyesület a környezeti nevelési és szemléletformálási programelemekért volt felelős.
    A két év alatt a közös együttműködés során sor került beregszászi és más Beregszász járási iskolákban előadások tartására, közös kiadványok és szóróanyagok kiadására illetve egy magyarországi környezeti nevelési tanulmányútra is, mely a projekt méltó zárása lett.
    A KÜM által támogatott programból igen gazdag, gyümölcsöző kapcsolatokat sikerült kialakítani az iskolákkal, amelyekkel később közös pályázatokat, csereprogramokat tervezünk beadni, így segítve az ukrajnai magyar lakta vidékeket, iskolákat, fiatalokat.
    A program fő koordinátora a Magyar Természetvédők Szövetsége volt, feladata a partnerek koordinálása mellett a határon túli civil szektor fejlesztése volt.

 
 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -