Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Végetért a Magyar Agrárkamarával közös gazdafórum

 A Fekete István Oktatóközpontban az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program éppen aktuális pályázati kiírásainak ismertetése céljából került megrendezésre a Magyar Agrárkamara és a Nimfea Természetvédelmi Egyesület közös szervezésében az agrárfórum január 10-én.

 A fő téma - a gazdaságátadási és a fiatal gazdák induló támogatása pályázati kiírás feltételeinek és lehetőségeinek ismertetése mellett -, szó volt az őstermelői adószám igénylésről, amelyben technikai és szakmai segítséget is kaptak a megjelentek.
Mivel ennek január 15.-e a beadási határideje, s sokan még nem tettek eleget a kötelezettségnek.

Felmerültek az EMVA- s géptámogatások és egyéb uniós és hazai mezőgazdasági támogatások kifizetéseivel kapcsolatos tudnivalók is.

A fórum során újból szó esett a NATURA 2000-s területek kijelöléséről, és ezen területek kezelési és támogatási feltételeiről. Az érdeklődők kaptak térképet és helyrajzi számos listát is az érintett területek pontos beazonosítása érdekében.

Mindemellett a jövőben megnyíló pályázati és támogatási lehetőségek is pár mondat erejéig ismertetésre kerültek.

Bízunk abban, hogy az előadáson elhangzott információk minél több fiatal gazdát segítenek hozzá ahhoz, hogy a térségünkből is sikerrel pályázhassanak.

Az elhangzott témákkal és információkkal kapcsolatban bővebb felvilágosítás az a Fekete István Oktatóközpontban kapható személyesen, vagy telefonon: 56/ 361- 505, e-mail-en: edit'kukac'nimfea-hu címen.

Programunk a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.


 
 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -