Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Felesleges Áruk Túrkevén

  A budapesti székhelyű Hulladék Munkaszövetség 2007. novemberében a Ne Vásárolj Semmit! nap alkalmából indította el felhívását annak érdekében, hogy minél több olyan használati tárgyat gyűjtsenek össze, amelyekre valójában nincs is igazán szükségünk. Olyan tárgyakat kerestek, amelyek kiváló példák arra, hogy reklámokkal fölösleges vásárlásra lehet rábírni az embereket. Ezzel párhuzamosan elindult egy internetes „kacatgyűjtés” is, melynek a listáját bárki bővíthette, sőt szavazhatott is az általa legfeleslegesebbnek tartott tárgyakra. A legfeleslegesebb dolgok listáját jelenleg az elemes buborékfújó, a gyerekpóráz, és az USB- hóember vezeti. A teljes internetes repertoár megtekinthető a kukabuvar.hu/faf oldalon.

  A felhívásra érkezett tárgyakból összeállt egy, a 40 évvel ezelőtti Kiváló Áruk Fórumának mintájára kitalált, Fölösleges Áruk Fóruma, mely közel 60 kiállítási darabot tartalmaz.
  A kiállítás a Nimfea Természetvédelmi Egyesület közbenjárásával megyénkbe is eljut, ahol először a VRTS Ifjúsági Önképző Csoport 2008. február 16- i rendezvényén lesz látható a túrkevei Művelődési Házban.
A vándorkiállítást szeretnénk Túrkevén is újabb és újabb tárgyakkal bővíteni. Ezért ha valaki a szekrénye, fiókja mélyén olyan kacatot talál, ami ha nem lenne, akkor nem is kellene kitalálni, kérjük juttassa el irodánkba.

 
 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -