Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

„Mielőtt belevágna” GMO fórum volt Szolnokon

 A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium megbízásából a Magyar Természetvédők Szövetsége és a NIMFEA Természetvédelmi Egyesület gazdafórumot szervezett a génmódosításról március 14-én.

 Az országos fórumsorozat Szolnok-megyei első állomása Túrkevén a Fekete István Oktatóközpont volt, második helyszíne maga Szolnok városa; a megyei Agrárkamara Tanácsterme adott otthont az összejövetelnek.

 A rendezvényen elhangzott előadásokkal az előadók ellensúlyozni kívánták a géntechnológiai cégek által terjesztett téves információkat. A génmódosított növények veszélyei mellett arról beszéltek, hogy milyen gazdasági, egészségügyi, környezetvédelmi hátrányokkal jár a termesztésük a gazdák és a lakosság számára.

 A rendezvényt számos érdeklődő látogatta meg, a Szolnokon és környékén gazdálkodók mellett a megyei agárkamara vezetősége is képviseltette magát.
Bízunk abban, hogy az elhangzott előadások mindenkinek hasznára válnak, illetve abban, hogy hírét viszik az elhangzott információknak a megjelentek, olyan közösségek felé is, akik felelősen és érdemben tudnak dönteni a génmódosítás elterjedésének minél hosszabb távú megakadályozásában.

 Bővebb információ, illetve az elhangzott előadások anyaga a központunkban 56/ 361- 505 telefonszámon, vagy személyesen, illetve az edit'kukac'nimfea.hu e-mail címen kapható.

       


Ajánld ezt a cikket barátodnak, ismerősödnek!

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -