Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Rajzverseny eredményhirdetése

 Május 4-én, anyák napján kezdődik az országos Születés Hete rendezvénysorozat. A Nimfea Természetvédelmi Egyesületnél ezt az alkalmat a gyermekek számára meghirdetett rajzverseny eredményhirdetésével és játszóházzal, táncházzal ünnepeltük.

  A Nimfea Természetvédelmi Egyesület a Születés Hete 2008 rendezvénysorozat keretében rajzpályázatot hirdetett túrkevei óvodásoknak, és 1-2. osztályos diákoknak. A rajzverseny témája - az „Együtt a család – a természetben” - bizony nehéz feladat elé állította a pályaművek benyújtóit, hiszen nem könnyű a családot és a természetet is egy képen ábrázolni, mégis sokan vállalták a kihívást, és szép számmal érkeztek rajzok a pályázatra.

 Köszönjük minden intézménynek, pedagógusnak és természetesen a rajzokat készítő gyerekeknek, akik pályaművet küldtek a rajzversenyre. Mivel a verseny meghirdetésekor elsősorban túrkevei óvodásokra és kisdiákokra gondoltunk, ezért külön öröm, hogy sok túrkevei oktatási intézményből érkeztek rajzok.

 Szeretnénk megköszönni a Széchenyi úti óvoda, a Kossuth Lajos Általános Iskola, a Petőfi Sándor Általános Iskola és a Kaszap Nagy István Református Általános Iskola pedagógusainak és gyermekeinek a beérkezett rajzokat.

A helyezettek:
Óvodás korcsoportban
1. helyezett: Józsa Katalin
2. helyezett: Nédó Szintia
3. helyezett: Szabó Ágnes

1. osztályosok korcsoportjában
1. helyezett: Pap Csenge
2. helyezett: Orbán Boglárka Éva
3. helyezett: Nádudvari Lilla

2. osztályosok korcsoportjában
1. helyezett: Köteles Kitti
2. helyezett: Simon Hanna
3. helyezett: Erdei László

A fődíjat, a Nimfea Természetvédelmi Egyesület valamelyik szabadon választott nyári táborában való részvételt az összevont versenyben Pap Csenge nyerte el. Reméljük, hogy a rajzverseny ifjú győztese élményekben gazdag hetet fog tölteni a kiválasztott táborban.

Az eredményhirdetés után a kisújszállási Nagykun Táncegyüttes (http://www.nagykun.extra.hu) tagja, Majláth Emese tartott népi gyermekjátékokkal színesített táncházat a jelenlévőknek – a gyermekek és a kísérő felnőttek egyaránt remekül érezték magukat a közös éneklés és tánc során. Talán a jövőben is sor kerül majd hasonló rendezvényekre, esetleg felnőttek számára szervezett táncházas estékre is.

A rajzverseny kiállított rajzai megtekinthetők egész héten a Fekete István Oktatóközpontban, valamint május 10-11-én a kevi Juhászfesztivál ideje alatt a Nimfea Természetvédelmi Egyesület standjánál a Ligetben. Várjuk a látogatókat, hiszen szavazataik leadásával befolyásolhatják a különdíj győztesét: az az osztály, amelynek beküldött rajzai a legtöbb szavazatot kapják, lovaskocsis kiránduláson vehet részt!

Tehát a rajzkiállítás várja a látogatókat és a szavazatokat a Születés Hete folyamán, május 11-ig minden nap.

A Születés Hete programsorozat további túrkevei programjai megtekinthetők honlapunkon a http://www.nimfea.hu/aktualis/aktualis_eloadas.htm oldalon, az országos programok pedig a www.szuleteshete.hu oldalon.

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -