Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra


Megérkezett a kunszentmártoni szélmalombelső, elkezdődött a felújítás

 A Nimfea Természetvédelmi Egyesület felvállalta, hogy Túrkeve város határában lévő leromlott állapotú szélmalmot eredeti állapotban felújítja.

  Ennek megvalósítása érdekében a Leader pályázatból nyertünk el forrást. A pályázatban az épület felújítás kezdő lépéseit tudjuk csak megtenni, - mint a kunsztentmártoni malombelső áthozatal, alsó két szint felújítás, téglajárda kialakítás, ideiglenes védőtető felhelyezés, a további beázások elkerülése végett, szélmalos kiadvány elkészítés-, de bízunk abban, hogy a továbbiakban is sikerül forrásokat teremteni az elképzelések mellé.
  Ilyen forrás pl. az önkormányzat által biztosított önerő is, amelyet ezúton is köszönünk, illetve a téglajegyek vásárlásával beérkezett összegek is. Aki szeretné támogatni a felújítást, annak még mindig lehetősége van téglajegyek vásárlására az oktatóközpontunkban.
De természetesen folyamatosan nyújtunk be pályázatokat a további munkálatok elvégzése érdekében.
 A kivitelezési munkálatok első lépései; sok viszontagság, s a bürokrácia kanyargós ösvényein átjutva; úgy 1, 5 év késéssel végre elkezdődhetett.
 Ilyen a kunszentmártoni gépészet kibontása, és Túrkevére szállítása, védőtető alá helyezése, ez május közepén éjszakába nyúlóan történt meg. Amelyet fotódokumentációnk örökít meg.

Bízunk abban, hogy a felújítása munkálatokat a vállaltaknak megfelelően augusztus 30.-ára befejeződhetnek.

 
 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -