Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Végetért a madárgyűrűző természetismereti tábor

 2008. július 7-12. között került megrendezésre a Nimfea Természetvédelmi Egyesület és a Herman Ottó Természetvédő Kör közös madárgyűrűző és természetvédelmi tábora.
Bár a tábor kis létszámmal, indult el, egy igen összetartó, családias csapat alakult ki a tábor végére.

 A tábor programját tekintve madárgyűrűzésen, természetismereti túrákon, íjászaton, kézműves foglalkozásokon, motorcsónakos túrán vettek részt a gyerekek, de lovas-kocsis kirándulásra és lovaglásra is volt lehetőségük. A madárgyűrűzés két helyszínen a túrkevei Halastavaknál (Szabó Kft. halastaván) és a HOTEK erdőben zajlott. A gyűrűzések során mintegy 30-40 madarat sikerült fogni, főként nádirigót, poszátát, töviszsúró gébicset, tengelicet, füstifecskét, míg a ritkaságok közé a két törpegém tartozott.
A természetismereti túrák során megismerkedtek a gyerekek a Hortobágy-Berettyó folyó élővilágával a partról és a vízről egyaránt, a Kis-Berettyóval, de túráztunk a Túrkeve melletti struccfarmra és a Kossuth Vadásztársaság Fácántelepére is.
Ezen kívül íjászkodásra, agyagozásra, batikolásra és persze az elmaradhatatlan strandra is sor került. Az idő tökéletes volt táborozáshoz.
  Várjuk jövőre is a természetvédelem és a madarak iránt érdeklődőket a madarász-táborunkba!

 Ezúton köszönjük a gyűrűzési lehetőséget Szabó Kálmánnak, a halastó tulajdonosának!

Képgaléria:

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -