Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

 

MEGHÍVÓ

Kedves érdeklődő lovas barátaink!
Szeretettel meghívunk Benneteket a

FURIOSO – NORTH STAR LÓFAJTA KEDVELŐINEK
II. TALÁLKOZÓJÁRA

Előadások:

dr Bodó Imre professzor, egyetemi tanár, egyesületi elnök:
Emlékeim a mezőhegyesi félvér (furioso) fajtáról

Sallai R. Benedek, a Nimfea Természetvédelmi Egyesület ügyvezetője:
A lótartás szerepe a Túrkevei Tájrehabilitációs Térségfejlesztési Programban

Sallai R. Benedek, a Nimfea Természetvédelmi Egyesület ügyvezetője:
A furioso - north-star lófajta tenyésztési elképzelései a Nagykunságban

Gyarmati Zsolt, agrármérnök, túrkevei magántenyésztő:
A furioso – north star lófajta értékelése a fontosabb méretek alapján

Czuczi István, agrármérnök, díjugrató:
Sportlovas szemmel a furioso – north star fajtáról


Időpont: 2008. augusztus 3.
Beérkezés: de. 9.00 órától – 9.30 óráig

Helyszín:
Nimfea Természetvédelmi Egyesület
Fekete István Oktatóközpont
Túrkeve, Erdőszél u.1.


A belépés díjtalan!
(Büfé a helyszínen.)

Köszönet a házigazdáknak Szántóné Simon Editnek és Kiss Gergőnek, az Alsó-Berettyó-melléki Tájgazdálkodási és Vidékfejlesztési Kft. munkatársainak!


   A tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendezésre kerül a Furioso-North Star Lófajta Kedvelőinek Találkozója. A rendezvény célja a furioso - north star lófajtát tenyésztő, a fajta egyedein sportoló, a fajtát valamilyen módon használó lovasok, valamint a többi tradicionális magyar lófajtát kedvelők számára kötetlen és közvetlen kapcsolatteremtési lehetőség biztosítása, miközben lovas ismereteinket különböző hasznos előadásokból gyarapíthatjuk.

  A Nimfea Természetvédelmi Egyesület (www.nimfea.hu) 2008. augusztus 2-ára elő-programokat szervez, így a messzebbről érkezőket, akik esetleg már az előző nap a helyszínre érkeznének, illetve Túrkeve és környéke természeti értékei iránt érdeklődőket szálláslehetőséggel és igény szerint lovaglással, lovaskocsizással, fürdőzéssel összekötött kirándulással várja! Az előprogramokról és szállással, étkezéssel kapcsolatos bővebb információt kaphatnak az alábbi telefonszámon: Szántóné Simon Edit: 06-70-292-56-77.
  A házigazdák lehetőséget biztosítanak a környékbeli lótartóknak, furioso tenyésztőknek lovaik bemutatására, felvezetésére, előlovaglására. Kérem aki élni kíván ezen lehetőséggel és lovainak bemutatásával színesítené a rendezvényt jelezze előre a lentebb megadott telefonszámon vagy e-mail címeken!
  A találkozó előadásaival kapcsolatban várjuk kérdéseiteket és felvetéseiteket. A hozzászólásaitokat előzetesen írásban (a rivanics@yahoo.com ; illetve a tanczosaniko@gmail.com e-mail címre), majd a helyszínen szóban is megtehetitek.
  Bővebb információt a 06-20-331-62-15 telefonszámon, valamint a tanczosaniko@gmail.com e-mail címen kaphattok.

Jelentkezési lap letöltése

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Köszönettel a szervezők: Plutzerné Tánczos Anikó, Ivanics Réka és Lázi Andrea.

A helyszín megközelíthetősége
  Tömegközlekedéssel:
Túrkeve megközelítése tömegközlekedéssel a vasút és az autóbusz kombinációjával lehetséges. Először el kell jutnia Kisújszállásra vagy Mezőtúrra. Kisújszállás a Budapest - Szolnok - Debrecen - Nyíregyháza, Mezőtúr pedig a Budapest - Szolnok - Békéscsaba vasútvonalon található.
Mindkét város Túrkevétől 13- 15 km-re helyezkedik el, csak Kisújszállás északi, Mezőtúr pedig déli irányban. Fontos tudnivaló, hogy az InterCity járatok Mezőtúron megállnak, Kisújszálláson viszont nem. A vasúti menetrend internet segítségével elérhető a www.elvira.hu címen.
Sajnos Túrkevére nem vezet vasútvonal, így az utazást autóbusszal kell folytatnia. Mind Kisújszállás, mind pedig Mezőtúr esetében a vasútállomásaikat érintve közlekednek a Túrkevére induló autóbuszok. Fontos azonban tudni, hogy ezek óránként járnak, így indulás előtt célszerű a csatlakozások előzetes, illetve a várakozási idők minél optimálisabb megválasztása. Az autóbuszok közlekedési rendjéről a www.menetrendek.hu/cgi-bin/menetrend/html.cgi internetes címen tájékozódhat. Menetjegyeiket Túrkeve autóbusz állomásig váltsák meg.
Túrkeve autóbusz állomásról a mellékelt térkép mutatja az utat a Nimfea Természetvédelmi Egyesület központi irodájához, illetve a Fekete István Oktatóközponthoz.
  Gépkocsival:
Budapest irányából a 4. sz. főúton Debrecen felé haladva Kisújszállásig kell jönni. Kisújszálláson a 4. sz. útról a Polgármesteri Hivatalnál (bal kéz felől) lévő lámpánál kell jobbra fordulni Túrkeve irányába.
Debrecen irányából: Debrecen felől a 4. sz. főúton Budapest felé tartva Kisújszálláson a Polgármesteri Hivatalnál (jobb kéz felől) lévő lámpánál balra kell fordulni Túrkeve irányába.
Békéscsaba felől a Békéscsaba - Mezőberény - Gyomaendrőd - Mezőtúr útvonalon lehet eljutni Túrkevére. Gyomaendrőd felől Mezőtúrra érkezve át kell menni a Hortobágy-Berettyó-hídon, mely után közvetlenül Mezőtúr főterére jutunk. Itt a közlekedési lámpánál jobbra kell kanyarodni a Túrkevére vezető útra.
Kecskemét irányából a 44. sz. úton Békéscsaba felé haladva Kunszentmártonnál, a Hármas-Körös hídja előtt balra kell fordulni Tiszaföldvár felé. Tiszaföldvár érintésével Mezőtúron keresztül lehet Túrkevére jutni. A Tiszaföldvárról Mezőtúrra vezető út közvetlenül Mezőtúr főterére vezet, a főtérre érve a közlekedési lámpánál balra kell kanyarodni Túrkeve felé.
Mezőtúr irányából érkezve a Kuncsorbára vezető elágazás után, Kisújszállás irányából érkezve pedig a kuncsorbai elágazás előtt a "Centrum" tábla szerint kanyarodjon be Túrkevére! Ekkor a József Attila úton halad, egészen a Római Katolikus Templomig, mely már a Széchenyi út kezdete. Innen a mellékelt térkép mutatja az utat a Nimfea Természetvédelmi Egyesület központi irodájához, illetve a Fekete István Oktatóközponthoz.

Figyelem! A bejárás a Fekete István Oktatóközpont esetében az Ecsegi út irányából történik, a 22/a szám alatt. Amennyiben gépjárművel érkezik, kérjük járuljon hozzá az Egyesület jószomszédi kapcsolataihoz, így a telek bal oldalát szabadon hagyva - lehetőség szerint - a telek jobb oldalán vagy a közút mellett szíveskedjen parkolni!


 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -