Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Helyi termék és méltányos vásár a szarvasi Szilvanapon

  A Nimfea Egyesület a Magosfa Alapítvány partnereként két éves, a Europe Aid által támogatott „Méltányos fogyasztás” program keretén belül Fair Trade (=méltányos kereskedelem) vásár megszervezését kezdte el.
A vásár szeptember 13.-án szombaton, a szarvasi Szilvanapokon kerül megszervezésre. Felhívás részvételre helyi termelőknek!
   Az oda látogatók a szilva-hasznosítás mellett a méltányos vásárlással illetve a méltányos kereskedelem (fair trade) és a helyi termékek témájában való tájékozódással kapcsolhatják össze látogatásukat. A helyi termelők árui és kiadványaik azt is demonstrálják majd, hogy ami nálunk is megterem, azt persze legméltányosabb itthonról beszerezni. Minderről többet megtudhat, aki elolvassa majd a szórólapokat, vagy elbeszélget az árusokkal. Aki elfárad, megpihenhet a fair trade kávézóban egy csésze méltányos kereskedelemből származó, így garantáltan gyermekmunka és esőerdőirtás-mentes kávé vagy tea mellett. Persze a helyi termelők áruit, agyagos remekműveket, bőrdíszműveket és egyéb hazai termékeket meg is vásárolhatják ezzel is a helyi termelőket segítve.

A rendezvény egy országos rendezvénysorozat része:
- Nagymarosos július 18-20 között a Magosfa Alapítvány szervezésében,
- Kapolcson a Bűvészetek Völgyéhez kapcsolódóan Kapolcson július 26-27-én,
- a Honti Napok keretében, szept. 12-13-án Ipolyságon (Sahy) az Ipoly Unió / Ipel'ská Únia rendezésében találkozhatnak a látogatók a Fair Traide szellemiséggel.

További információ: Székely Zsuzsa, Tel/fax: 56/361-505, zsuzsa'kukac'nimfea.hu, mobil: 30/5355-998
Helyi termelők, fair-trade forgalmazók jelentkezését várjuk a fenti elérhetőségek valamelyikén,
szeptember 1-ig.
Érdeklődésnél kérjük írják le a termékeket, elérhetőségüket.

Kapcsolódó dokumentumok:
- meghívó fair trade árusoknak
- meghívó helyi termelőknek

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -