Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

 

Á R H 008 – szeptember 22-28.

TEdd, hisz teHETED!

A Central and Eastern European Citizens Network tagországai és tagszervezetei felhívással fordulnak mindazokhoz, akik fontosnak tartják a közösségi alapú társadalom kialakulását és ezért tenni is képesek/hajlandók, hogy alakítói, vagy résztvevői legyenek az Állampolgári Részvétel Hete nemzetközi eseményeinek!

Mi az Állampolgári részvétel hete?

Az ÁRH kampányhét, a közép-kelet európai hálózatok együttes és hangsúlyos megnyilatkozása annak érdekében, hogy az állampolgári részvétel problematikája erőteljesebben jelenjen meg az európai médiában, politikában és a civil társadalomban.

Olyan rendezvények sorozatából áll, amelyek harsányan, mindenki által érzékelhetően hívják fel a szűkebb és tágabb társadalmi környezet figyelmét a részvételi demokrácia fontosságára. A programok figyelemfelkeltő jellegűek, a közjó gyarapítását, a helyi közösségi és civil cselekvést helyezik a középpontba, s azt is bemutatják, hogy mindez lehetséges. Helyi, megyei és országos akciók, szakmai és civil találkozók, médiaesemények, nyilvános gyűlések, stb. adják össze az Állampolgári részvétel hetének programját.

Magyarországon a szervezést a Közösségfejlesztők Egyesülete, a Civil Kollégium Alapítvány, a Közösségi Kezdeményezéseket Támogató Szakmai Hálózat, a Szövetség a Közösségi Részvétel Fejlesztéséért Egyesület és a Magyar Művelődési Intézet vállalta.

Hogyan csatlakozhatsz?

Az ÁRH-hoz mindenki csatlakozhat, aki fontosnak érzi az emberi kezdeményezés, cselekvés és részvétel fejlesztését, a demokrácia és a civil társadalom erősítését. Örömmel fogadjuk olyanok érdeklődését, akik szívesen szerveznének az állampolgári részvételhez kapcsolódó programokat, de olyan szervezeteket is, amelyek az ÁRH-t hozzákapcsolnák meglévő, vagy futó kezdeményezéseikhez. Mindenki más is hozzájárulhat a program sikeréhez, aki ellátogat az ÁRH eseményeire, vagyis ha részt vesz a részvétel hetén.

Kérünk, hogy amennyiben szervezeted a szeptember 22-28-i héten valamilyen rendezvényt tart („előre megfontolt szándékkal”, vagy friss elhatározásból), mielőbb jelentkezz a matev@kkapcsolat.hu email címen, hogy az esemény bekerülhessen az ARH naptárába, értesülhessen róla az ország közvéleménye és a sajtó.

A vállalkozó kedvű szervezetek részt vehetnek kérdőíves felmérésünk lebonyolításában, ehhez minden szükséges támogatást megadunk.

ÁRH 2007

-          205 rendezvény és kérdőíves akció valósult meg az ország egész területén

-          Összesen több mint 4500 ember töltötte ki az ÁRH kibővített, a részvétel és identitás európai dimenziójával, illetve a közösségi vállalkozással, szövetkezéssel kapcsolatos állampolgári attitűddel egyaránt foglalkozó kérdőívét

-          2007-ben, nagyjából 65-75 alkalommal tudósított a hazai média az ÁRH-ról (Tv és rádióműsorok, újságcikkek, Internetes magazinok)

Események, eredmények, médiavisszhang: www.arh.kozossegfejlesztes.hu, képek: www.arh.blogol.hu

Azért érdemes részt venned, mert:

országszerte olyan témákról esik szó, melyek az emberekről és közösségeikről szólnak, nem az állandóan és mesterségesen gerjesztett politikai, illetve médiatematikákról, hanem helyi, kistérségi ügyekről, problémákról és megoldási alternatívákról. Terítékre kerül maga a részvétel, illetve a demokrácia fogalma, az aktív állampolgáriság, a beleszólás és a helyi cselekvés lehetőségei, láthatóvá válnak a hazai jó gyakorlatok

 
 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -