Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Szilvalekvár és méltányos kereskedelem

 A szarvasi Szilvanap arculatába beleillő méltányos kereskedelmi vásárral vett részt a Nimfea Természetvédelmi Egyesület a XI. Szilvanapon szeptember 13-án. A vásárra mintegy 5000 fő látogatott ki, akik a Nimfea Egyesület Fair Trade kereskedelemmel kapcsolatos vásárrészét is megtekintették.

 A vásár szerves részét képezte a Méltányos Kereskedelem utca, amely 10 standdal várta az érdeklődőket. A Fair Trade kávézóban adományért kóstolhattak kávét és teát az érdeklődők, miközben beszélgethettek a méltányos kereskedelem létéről, újságot olvashattak és vihettek magukkal. A szomszédos asztaloknál helyi kereskedelemből, saját kezűleg gyártott termékek közül válogathattak az érdeklődők, kerámia, csuhé, nemezes, gyapjú és fonott dísz és használati tárgyakat, ártéri gyümölcsöket, mogyorót, tököt, biotermelésből származó ellenőrzött pálinkát, lekvárt, aszalt gyümölcsöket, helyben préselt mustot. Nagy volt az érdeklődés főként az ártéri és biogyümölcsök iránt.

 A program az EUROPE AID keretből a Magosfa Alapítvány, az Ipoly Unió és a szlovák partnerszervezet között létrejött 2 éves Fair Trade projekt állomásaként került megvalósításra. Az országos vásár 2008-as állomása volt a Szarvason megrendezésre kerülő Szilvanapi Fair Trade utca, mely további állomásai voltak Vácott és Szlovákiában.
A program keretén belül még egy méltányos kereskedelem vásár szervezésre kerül sor 2009 tavaszán, valamint a program részeként kiadásra kerül egy méltányos és helyi kereskedelmet népszerűsítő oktatói anyag is.

Nimfea T. E.

   
 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -