Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Illegális hulladéklerakók ellen a Nimfea Egyesület

 A Nimfea Természetvédelmi Egyesület támogatást nyert a KvVM illegális hulladéklerakók felszámolására kiírt keretéből. A támogatásból Túrkevén és környékén fellelhető nagyobb lerakók felszámolását tervezik.

 A támogatásból megvalósuló projekt keretén belül a tervek szerint a Fehér-tavi kommunális és építési törmeléket, a Balai állami gazdaság melletti kommunális, az Akasztó-gáti kommunális, a Városkerti Véderdő kommunális és szerves, valamint a Holt-Berettyó medrének kommunális hulladékait számolják fel önkéntesek és tagok bevonásával. A projekt részeként kerül megvalósításra a területek rekultivációja, a jogi szabályozásban való fellépés, mind helyi és regionális, mind kormányzati szinten az együttműködő szervezetekkel. A lakosság tájékoztatására kiadványokat készít és lakossági tanácsadó szolgálatot tart fenn az egyesület.
A projekt elemeként nagy hangsúlyt fektetnek a komposztálás népszerűsítésére is.
  A program közvetett célja, a lakosság szemléletmódjának megváltoztatása, a „vásárolj kevesebb hulladékot” mód ösztönzése, illetve a hulladék szelektív módon történő gyűjtése. A hulladékprobléma kezeléséhez elengedhetetlen a meglévő díjfizetési és szállítási rendszer átalakítása, a szelektív hulladékgyűjtés szervezett kialakítása és meghonosítása, valamint a megfelelő törvényi háttér kialakítása, mind a szabályozásban, mind a retorziókban.

 A program a Hermann Ottó Természetvédő Kör és a Túrkevei Városgazdálkodási Kft. bevonásával zajlik, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium támogatásával.

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -