Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

 A Beklen Alapítvány sikeresen pályázott a Norvég Civil Támogatási Alapra


  A Beklen a Nagykunsági Civil Társadalomért Alapítvány pályázatát támogatásra méltónak találta a Norvég Civil Támogatási Alap. A projekt a „Környezetvédelem és fenntartható fejlődés” témakörben került benyújtásra, „Környezet és természetvédelmi érdekérvényesítés civil jogi eszközökkel” címmel.

 A projekt céljai között szerepel a környezet és természetvédelmi érdekérvényesítés, a pozitív jogi precedensek megteremtése, a pozitív jogalkotói gyakorlat kikényszerítése. Cél az ügyfél jogokkal való élés, közérdekű adatok közzététele, környezet- és természetvédelmi törvények betartatása, a környezet és természetvédelmi szempontoknak jogi érdekérvényesítés, a jogszabályok betartásának ösztönzése, peres és nem peres eljárásokban való részvétel, és a környezet és természetvédelmi szempontok integrálása az ágazati fejlesztésekbe. Közvetett cél a fejlesztések környezetterhelésének, csökkentése, természetvédelmi szempontból jelentkező esetleges károk megelőzése, ezáltal hazánk környezeti állapota továbbromlásának megállítása, valamint biológiai sokféleségének, természeti erőforrásainak védelme is.

 A 20 hónapos program alatt sor kerül folyamatban lévő és új eljárások kezdeményezésére, ügyféli bejelentkezésekre, törvényjavaslatok, akciótervek és rendeletek véleményezésére és alkotására, sajtónyilatkozatok és nyílt levelek megfogalmazására, valamint partnerszervezetekkel szakértői fórumok, találkozók szervezésére is. A programban együttműködő partner a Nimfea Természetvédelmi Egyesület, az EMLA és a TASZ.

A programot a Norvég Civil Alap támogatja.

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -