Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Faültetés és önkéntesség

  A Nimfea Természetvédelmi Egyesület az Ökotárs Alapítvány Zöldövezet 2007 programjából újra a HOTEK-erdő rekultivációját segítette.

 A program keretén belül elnyert támogatásból őshonos fákat és cserjéket ültettek a Nimfea Egyesület munkatársai és önkéntesei október 13-án hétfőn. Bár eleinte köd borította a HOTEK-erdőt, a több, mint egy tucatnyi vállalkozó szellemű tag 25 cserjét és 20 őshonos facsemetét ültetett el a délelőtt folyamán. Emellett sor került az erdőben szemétgyűjtésre, szeméttárolók kihelyezésére, valamint a tanösvény tábláinak, padjainak lefestésére is. A program megvalósulása során, sor kerül a hátsó, egyelőre még szemetes rész gyepesítésének előkészítésre is, mely főként a terület megtisztítását jelenti. A későbbiekben ezt a területet földdel tervezik bevonni az egyesület munkatársai, majd fa valamint cserje csemetékkel és fűmaggal bevetni. Jelenleg a HOTEK-erdőnek ez a legrosszabb, legszemetesebb része, mely megtisztítása minél sürgetőbb feladat a parkerdő fenntartása érdekében.

Ezúton köszöni a Nimfea Egyesület az önkéntesek munkáját, valamint az Ökotárs – MOL támogatását.

     

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -