Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Újra indul a Klímaőrjárat!

 Országos vetélkedő indul a Magyar Természetvédők Szövetsége és tagszervezeteinek koordinációjával. A vetélkedő első fordulójának kiírására november 4-én kerül sor. A verseny 4 fordulós lesz, témája a klímavédelem és az éghajlatváltozás.

 A vetélkedőben részt vehetnek az általános iskolák 10-14 éves diákjainak aktív, 3-5 fős csoportja. A versenyhez az www.eghajlatriado.hu oldalon szükséges regisztrálni, az „Iskoláknak” menüpont alatt.

A fordulók ütemezése:
1. forduló: 2008. november 4. – november 28.
2. forduló: 2008. december 3. – 2009. január 31.
3. forduló: 2009. február 2. – március 6.
4. forduló: 2009. március 6. – április 3.

A regisztrált csapatok e-mailen, az adott forduló leírásával együtt kapják meg a pontos beküldési határidőt, az értékelés módját és az előző fordulóban elért eredményüket. Az aktuális forduló és a már lezajlott fordulók leírása alább olvasható. Iskolánként több csapat is nevezhet, de csapatonként csak egyetlen anyagot lehet beküldeni minden fordulóhoz.

Amennyiben egy csapat 1-2 fordulóról önhibáján kívül lemarad (később csatlakozik/nem tud részt venni), lehetőség van 2009. április elejéig pótolni azokat, kivéve az 1. fordulót.

AKTUÁLIS FORDULÓ

1. forduló: Rajzpályázat a világítás hónapja alkalmából – Panasonic rajzpályázat
Az energia mindennapi életünk része. Körülvesz minket, könnyebbé teszi munkánkat, segít a tanulásban, és persze a kikapcsolódáshoz is elengedhetetlen. Természetesnek vesszük, hogy van, ezért sokkal többet használunk belőle, mint amire valójában szükségünk lenne. Pedig energiaforrásaink végesek, ezért fontos, hogy odafigyeljünk környezetünkre.

A rajzpályázatra az energiatakarékosság jegyében várjuk a műveket. Te hogyan spórolnál az árammal? Van ötleted arra, hogyan lehet csökkenteni az energiafogyasztást otthon vagy az iskolában?

A technika szabadon választható: lehet rajz, grafika, festmény, kollázs vagy bármi más, ami egy A/4-es vagy A/3-as méretű papíron elfér.

Beküldési határidő: 2008. november 28.
Beküldési cím: Magyar Természetvédők Szövetsége, 1450 Budapest, Pf.: 123. (jelige a borítékon: Klímaőrjárat - Panasonic rajzpályázat)
Eredményhirdetés: 2008. december 15.
A nyerteseket postai úton is értesítjük, ezért kérjük, hogy a pályázó csapat neve és címe a borítékon olvashatóan legyen feltüntetve!
Csapatonként egy rajzot várunk.

Nyeremények:
A nyeremények között van egy projektor, nyári táborozás, múzeumi belépők, kulturális és egyéb ajándéktárgyak az iskoláknak és a vetélkedőben résztvevőknek egyaránt.

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -