Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

  Iskolák figyelem!

 2008-2009-ben újra erdei fülesbagoly téli gyülekezőhely felmérés indul a Nimfea Egyesület és a BvBK szervezésében. A bekapcsolódó csapatoknak a három téli hónapban egyszer kell a téli gyülekezőhelyen az erdei fülesbaglyokat megszámolni, majd egy adatlapon beküldeni.

 Az erdei fülesbaglyok (Asio otus) telente elsősorban a települések templomkertjeinek, temetőkertjeinek, parkjainak örökzöld fáin csapatosan töltik a nappalt és innen járnak ki éjszakára táplálkozni a környékbeli élőhelyekre. A baglyok rendkívül hasznos állatok, hiszen a mezőgazdasági földeken kárt okozó rágcsálókkal táplálkoznak, ezért védelmük érdekében információkat gyűjtünk a gyülekezőhelyek elhelyezkedéséről és a nappalozó baglyok számáról.

 A programba bekapcsolódó tanulók kisebb ajándékokat kapnak. Ha a felmérést mind a három téli hónap közepén (2008. december 12-én, 2009. január 16-án, 2009. február 13-án) elvégzi a csoport, akkor bekerülnek azok közé, akik között értékes ajándékokat (póló, nyári tábori részvétel, ajándékkönyv stb.) sorsolunk ki.
A programba bekapcsolódni kívánók számára, a jelentkezési lap beérkezte után, adatlapokat biztosítunk, melyen megtalálhatóak azok a kérdések, melyekre kíváncsiak vagyunk az erdei fülesbagoly gyülekezőhelyekkel kapcsolatban.

Kiírás és jelentkezési lap (letölthető) word formátum  pdf formátum

 

Erdei fülesbagoly (Asio otus)

 

A programot a Nemzeti Civil Alapprogram támogatja.

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -