Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Az Ötlet Program célja

 Az Ötlet Program célja, hogy a 18 és 26 év közötti, valamint a 45 év feletti tartósan álláskeresők munkaerőpiaci esélyeit javítsa. A hosszú távú önkéntes szolgálat során ugyanis az önkéntesek munkahelyi gyakorlatot és tapasztalati tudást szereznek, továbbá egyes készségeik is fejlődnek.
  A programban lehetőség nyílik arra, hogy a résztvevők védett körülmények között tapasztalhassák meg milyen egy munkahelyi közösség tagjaként dolgozni vagy éppen újra dolgozni. Milyen (újra) a munka világának szabályai szerint működni, milyen csapatban és ezzel egy időben mégis önállóan dolgozni, felelősséget vállalni saját magukért és másokért.
  A program további célkitűzése, hogy az önkéntesség eszmeisége terjedjen, az önkéntesség kultúrája fejlődjön hazánkban.
  A résztvevők 10 hónapon át végeznek majd önkéntes tevékenységet civil, egyházi és állami intézményeknél. Ezek az úgynevezett fogadószervezetek kulcsfontosságú szereplői a programnak. Ők biztosítják az önkéntes tevékenységet végzők számára a terepet a tapasztalatszerzésre, egyéni fejlődésre, segítik és ösztönzik a résztvevőket egyéni munkamotivációk, jövőbeni munkavállalásukkal kapcsolatos kérdések tisztázására.
A 10 hónapos önkéntes tevékenység során minden résztvevőt mentor támogat, akitől a személyes segítségnyújtáson túl szoros szakmai együttműködésre is számíthat.

Forrás: http://www.otletprogram.hu/alap.php

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -