Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Gazdafórum a Kölcsönös Megfeleltetés megértéséért

 Az európai agrártámogatások rendszere jelentős változásokon ment keresztül az 1992-től tartó reformsorozatban. A 2003-as évekhez kötődik a közvetlen kifizetések (majdnem) teljes szétválasztása a termeléstől és a termelési tényezőktől, valamint a kölcsönös megfeleltetés (KM) kötelezővé tétele.

 Európai gazdálkodónak lenni társadalmi felelősség is. A 2003-as év ezért bír nagy jelentőséggel: közvetlen kapcsolatot teremtett a természeti erőforrásokat használó gazdálkodó által igényelhető közvetlen kifizetések és a társadalom elvárásai között. Ez azt jelenti, hogy csak azokat a gazdálkodókat illeti meg a teljes támogatási összeg, akik tiszteletben tartják a minimális jogszabályi követelményeket a környezet- és természetvédelem, az élelmiszerbiztonság, az állategészségügyi és az állatjólét terén.

 Európai gazdálkodónak lenni nagy kihívás is. Nem csupán a változó piaci feltételekhez kell folyamatosan alkalmazkodni, hanem a változó agrárpolitikához is.
2009. január 1-től, hazánk is fokozatosan bevezeti a kölcsönös megfeleltetés teljes rendszerét, mint a közvetlen támogatások ellenőrzési rendszerét.

 Ennek ismertetése és megértése céljából a Herman Ottó Természetvédő Kör 2008. december 11.-én
10 órakor tájékozató fórumot tart a Fekete István Oktatóközpontban.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Bővebb információ:
Szántóné Simon Edit, 56/ 361- 505, edit'kukac'nimfea.hu, 70/ 292-5677


 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -