Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Gazdafórum a Kölcsönös Megfeleltetésről


  A Herman Ottó Természetvédő Kör szervezésében 2008. decemberében megrendezésre került a témával kapcsolatos gazdafórum, amely igen nagy érdeklődére tartott számot.

A fórumon bemutatásra került a Kölcsönös Megfeleltetés alapvető célja, és azon jogszabályok, amelyek összegyúrásával kívánják kialakítani a támogatások ellenőrzési rendszerét.

Szó esett arról, hogy milyen százalékban várhatóak ellenőrzések, s milyen retorziókkal számolhat az a gazdálkodó, aki nem tarja be az előírásokat.

A fórumon természetesen nem csak az adott téma került megvitatásra, hanem -ahogyan ilyenkor lenni szokott- felmerült sok más egyéb mezőgazdaságot érintő aktuális téma is. Ilyen volt például a támogatások kifizetésének állása, bázisjogosultság kérdése, NATURA-s előírások, stb.
Amely előírásokkal kapcsolatosan, ezen fórum alatt is terjesztésre kerültek a Norvég Civil Támogatási Alap segítségével kiadott „Természetkímélőbb kaszálási módszerek” című kiadvány.

A fórum lehetőséget adott a gazdálkodóknak kérdéseik tisztázására és közös gondolkodásra, a helyben és környéken felmerülő vidékfejlesztési problémák együttes megoldási javaslatainak feltérképezésére.

Illetve a januári gazdafórum témajavaslatainak összegyűjtése is megtörtént.

A Kölcsönös Megfeleltetése előadási anyaga, s az ehhez kapcsolódó jogszabályi előírások letöltésében és értelmezésében állunk rendelkezésre az érdeklődők számára a Fekete István Oktatóközpontban.

Bővebb információ: Szántóné Simon Edit, edit'kukac'nimfea.hu, 56 / 361- 505, 70 / 292- 56- 77

 

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -