Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Új év, sokszorozódó feladatok

A Nimfea Egyesület az újévben is számos programmal, akcióval, szemináriummal, táborral és egyéb tevékenységgel várja az érdeklődő lakosokat, a fiataloktól a felnőttekig egyaránt. Emellett szakmai programok sora segíti az élhetőbb vidék kialakítását, a természet és környezet óvását.

Az Egyesület a Norvég Civil Finanszírozási Alap mellett a Nemzeti Civil Alapból, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium „Zöld Forrás” keretéből, valamint Uniós keretekből származó támogatásokból valósítja meg környezet-, természet és vidékfejlesztési programjait. Túrkeve és a Nagykunság hagyományőrző és tájtörténetével foglalkozik a Norvég alap projektje, az oktatási programokat, Ökológia Akadémiát, természetvédelmi szemináriumokat a KVVM kerete támogatja. Határon túli szakmai együttműködéseknek a Nemzeti Civil Alapprogram nyertes programjai adnak lehetőséget, valamint a működési forrásokat is támogatják. További hagyományőrzéssel, tájgazdálkodással kapcsolatos programokat egyéb Uniós keretek biztosítanak az Egyesület számára.

2009-es évben is aktív tagjai a szakmai környezet és természetvédő szervezeteknek, így közös programok során utcai tanácsadó napokat tartanak Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megyék több településén, energia, GMO, klíma, lakcímke és általános tanácsadás témákban. Az MTVSZ, a KÖTHÁLÓ, a HUMUSZ tagszervezeteként számos feladattal bízzák meg az Egyesület munkatársait. Közös akkreditált továbbképzések indítása mellett a nyári táborok is munkát adnak.

A programok megvalósításában aktív szerepet játszanak a HOTEK, a Beklen Alapítvány, a KÖTHÁLÓ, az MTVSZ, a HUMUSz, a Magosfa Alapítvány, az EMLA, a Milvus Csoport munkatársai és további fontos szervezetek egyaránt.

Mindenkinek kitartó munkát, kellemes évet kíván a Nimfea Egyesület csapata!


 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -