Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra


„Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa”

  A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében hirdette meg turisztikai tevékenységek ösztönzésére irányuló pályázatát 2008. októberében. A támogatás célja, hogy a vidéki turizmusformák közül a fenntartható falusi-, agro- és ökoturisztikai fejlesztésekhez, a szolgáltatási feltételek javításához forrást biztosítson, ezáltal elősegítse a helyi adottságokon, a fenntartható tájhasználaton alapuló idegenforgalmi beruházások megvalósulását, vidéki munkahelyek létrehozását, megőrzését.

  A Nimfea Természetvédelmi Egyesület által a pályázati felhívásra benyújtott projektterv a Molnár-féle szélmalom rekonstrukciójának folytatását, valamint turisztikai szolgáltatásokat nyújtó Molnárház felépítését célozza.
A tervek szerint az eredeti építészeti stílusban felépülő Molnárház többfunkciós idegenforgalmi központként szolgálja majd a városunkba érkező látogatókat: az információs iroda a térség turisztikai szolgáltatásainak, szálláshelyeinek, kulturális/gasztronómiai programjainak, rendezvényeinek naprakész adatbázisával nyújt hiánypótló szolgáltatást a turisták számára. Az épületben kap helyet a hagyományos gazdálkodás tárgyi eszközeit, valamint a szélmolnárok életét bemutató kiállítás, valamint a helyi termékek népszerűsítését és értékesítését segítő helyi termékek boltja. A környezet- és egészségtudatos aktív pihenési formák terjedését az ökoturisztikai szolgáltatások körének bővítésével, kerékpárbérlési lehetőséggel kívánjuk elősegíteni. A Molnárház által nyújtott szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférést az épület akadálymentesítése biztosítja minden látogató számára.

  Projektünk megvalósulása a helyi erőforrásokra, adottságokra épülő fenntartható turizmusfejlesztést, a minőségi szolgáltatások körének bővítését segíti elő, egyben hozzájárul a hajdani szélmolnárság utolsó helyi emlékeként számon tartott Molnár-féle szélmalom megmentéséhez, az ipari műemlékek sorának bővítéséhez is.

 

 

 

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -