Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Felhívás
 diákok, diákcsoportok, osztályközösségek részére! 

A Nimfea Természetvédelmi Egyesület
és a Kossuth Lajos Általános Iskola helytörténeti pályázatot hirdet

„REGÉLŐ UTCANEVEK”
címmel

 Lakóhelyünk, környezetünk nevei hozzátartoznak nyelvünkhöz, történelmünkhöz, hagyományainkhoz, ezért nem lényegtelen, hogy emlékszünk-e rájuk, ismerjük-e őket?
A pályázat célja, hogy a település természetföldrajzi- és történelmi múltját őrző utcanevek eredetének, történetének, későbbi elnevezéseinek és a névváltozások okainak felkutatásával, valamint az utcákhoz fűződő anekdoták, érdekességek megőrzésével hozzájáruljunk Túrkeve helytörténeti kincsestárának bővítéséhez.
Pályázni egyénileg vagy csoportosan, a túrkevei utcanevek történetét feldolgozó pályaművel lehet, melyet kérünk elektronikus és nyomtatott formában is benyújtani. A pályamunkáknak minden esetben tartalmaznia kell a felhasznált irodalmat és a források lelőhelyét.  

 A dolgozatokat Times New Roman 11-es betűmérettel és 1,5 sorközzel kell elkészíteni 2 – 4 oldal terjedelemben (ebbe a kép- és egyéb mellékletek nem számítanak bele).

 A pályázatok benyújtási határideje: 2009. április 10.
Helye: Fekete István Oktatóközpont, Erdőszél u. 1.
A legjobb pályamunkák készítőit a szakmai zsűri értékes díjakkal jutalmazza, valamint a legjobban sikerült dolgozatok készítői részt vehetnek a túrkevei utcanevekről szóló helytörténeti kiadvány szerkesztőbizottságának munkájában.  
A pályázattal kapcsolatban bővebb felvilágosítás kérhető Kontos Tivadar programfelelőstől a 361-505 telefonszámon, vagy a titi'kukac'nimfea.hu címen.

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -